Sahabat yang saaaangat baik hati..

Bunga Tisu

Susunkan 4 keping tisu besar

Atas sekali letak tisu kecil yang berbeza warna

Buat lipatan kipas

Ikat ditengah

gunting separa bulat


Kemaskini guntingan

Taraaa....Kembangkan tisu tu tuk jadi kembang...Bolehlar buat hias kat memana..

19 comments:

  1. sy minta izin sbb sy linkkan tutorial nak wat bunga tisu ni untuk new entry saya...

    ReplyDelete
  2. Ok..tak mengapa..Terima kasih panjangkan ilmu..

    ReplyDelete
  3. Leh cuba buat.Hias kat atas meja ker kan...masa buat jamuan ker...

    ReplyDelete
  4. Mana nak beli tisu berwarna ek? sy nak diy sendiri bunga telur... nak satu warna je.. sgt cantik laaa

    ReplyDelete
  5. cantiknye...mane nk dapatkan tisu b'warna nie ekk...berminat nk buat sndiri....

    ReplyDelete
  6. sgt cantik...nak try buat la

    ReplyDelete
  7. saya pon nk link kan entry n yer..tp, mana nk cr tisu kaler2 camtu ek..

    ReplyDelete
  8. Salam... minta izin nak link post ni ya...=)

    ReplyDelete
  9. thanks ilmu yg sangat bermanfaat...i've tried it this afternoon...semua office mate said cantekkkkk...n i buat few flowers utk kwn2 kt office...lps ni nak jadikan bunga telur lak...thanks a lot ilmu yg d kongsi....smg Allah berkati ilmu yg dikongsi....amin

    ReplyDelete
  10. nice...banget bunganya...tp tisunya kok bisa ada warna biru cari dimana ya... yg saya tahu hanya putih kuning hijau dan merah

    ReplyDelete
  11. tulah..kt mane ye nk dapatkan tisu mcm2 warna ni..kalo yg ad kt supermarket pun yg very light je...

    ReplyDelete
  12. salam sy try buat bunga tisu guna kertas tisu tp kenapa tak cantik jadinyer

    ReplyDelete
  13. pastu sy try buat 3 helai gun akertas tisu pun tak cantik tak mau jadiler kalo ad tips2 lagi
    pastu sy try guna kertas crep 4 keping pun dah keras nak lipat mmg tak cantikler jadinyer

    ReplyDelete
  14. sy da cuba..wt decor kt dinding..cntikkk..hehe..guna crepe paper 5kping..

    ReplyDelete
  15. saya try guna kertas wau..cantik juga n senang nk lipat..kertas wau tu bleh dpt kat kedai buku atau mydin warna warni lagi..n kertas dia agak berkilat skit..bila wat bunga jdi kembang..

    ReplyDelete
  16. Saya nak link entry ni. terima kasih

    ReplyDelete
  17. salam perkenalan... dah lama mencari tutorial nie.. thanks coz tunjukan... do follow me back ^_^
    http://wwweffafarhana.blogspot.com/

    ReplyDelete