Sahabat yang saaaangat baik hati..

Syaamil Al-Qurqan The Miracle 15 in 1

Syaamil Al-Qurqan The Miracle 15 in 1 adalah terjemahan Al-Quran yang ditafsirkan dalam bahasa melayu.Bekulit tebal.Sesuai sangat kepada semua golongan.Sesuai juga jika ingin dibuat hantaran perkahwinan...Ianya mantap dalam apa yang kita perlukan.Hubby saya beli dari PERKIM.Dia suh tanyer mana tahu ada sesiapa yang ingin membelinya leh refer kat saya yer.Sambil tur leh juga menolong golongan mualaf di PERKIM.Terjemahan ini pernah dikeluarkan di rancangan Al Kuliyyah.




Yang dimaksudkan 15 in 1 tu, adalah seperti
-terjemahan per kata(satu ayat 1 makna)bagus tu susah dapat camnih,
-pewarnaan tajwid(memudahkan kita mengenal mana tajwid yang betul)
-Panduan Hukum tajwid
-Beserta CD
-Bagaimana sesuatu ayat itu diturunkan
-Doa-doa
-Mukjizat Al-Quran
-Atlas Al-Quran
-Kisah para nabi
-Zikir
Dan banyak lagi lar, memang mantap!!!!Harga??? Tak mahal mana pun. Cuma RM250.00 SAHAJA!!!Ustaz kata..Kita leh beli TV sampai rm4000, naper kalau kitab agama baru 2 @ 3 ratus kita berkira,? padahal keagamaanlah yang akan membawa kita di akhirat kelak...Beringatlah.... (Wah.. jadi ustazah lak..)

6 comments:

  1. Mush dah beli Quran ni. Amat menarik dan mudah dipelajari. Membimbing kita untuk lebih menghayati dan memahami apa yg kita baca selama ini. (sesungguhnya kita lebih memahami baris atas, bawah, depan dsb daripada makna ayat Quran itu sendiri..)

    ReplyDelete
  2. Memang sangat elok kan Mush.Boleh di guna sampai ke generasi akan datang...

    ReplyDelete
  3. Azleen .. Syamil Al Quran ni dlm bahasa malaysia or indonesia?

    ReplyDelete
  4. Bahasa Malaysia..ada juga sket terselit indon tapi tak perasan sebab rata2 memang bhs Malaysia

    ReplyDelete
  5. Salam... saya tertarik dengan al-quran ni suatu hari saya akan cuba dapat. ni first time saya lihat

    ReplyDelete