Sahabat yang saaaangat baik hati..

Mi KoLok

Salam sumua pembaca tersayang..
Pernah dengar mi kolok?Mi kolok ni adalah makanan tradisi dari sarawak.Kalau saya balik sarawak ,musti cari mi kolok. Itu pun baru saya kenal mi tu masa kat sana awal tahun lepas.MemANG sodap..Saya ingat kat sini takder mi tu..buat lar tak heran pun.Tetiba dalam emel saya ada orang citer dalam forum bab mi kolok.Punyer gumbira rasanya.Ghupernyer ada kat Diamond square.Dulu tak pernah tahu pun Diamond square kat mana..tu yang berpusing carik.Dah terbayang dalam kepala Diamond square tu bangunan tinggi..Ghupernyer kawasan kedai biasa kat Gombak.Padahal dah lalu patah balik banyak kali!!!!Kalau sapa nak rasa g carik kat situ..Tapi rasanya kureng sikit ajer dari yang ori kat sarawak tu..Iyer lar..rencah n mi dia tak ada juai kat sini...


Ni lar sup mi kolok..


ni pulok..GHuper mi kolok goreng..


Ni Kwea Tiaw goreng

2 comments:

  1. salam

    u ada tanya psl heartbeat kan :)

    actually, my fren ada buat tuto psl ni

    ni linknya
    http://damiaqish.blogspot.com/2011/01/best-tutorial-how-to-register-heartbeat.html

    tp kalau u nak register, harap sudi register under me --click HB banner kat my blog then proceed to register :)

    JOM
    skodeng blog me kalau sudi!


    thanks yer

    ReplyDelete
  2. nak mintak tlg vote kalau sudi. tq in advance yer
    tlg vote utk MZ!

    ReplyDelete