Sahabat yang saaaangat baik hati..

meh komen

cuba..jangan tak cuba..
dan lagi...dan lagi.. dan lagi....
meh lar komen. apa yg tak kena....
sapa komen sampai sy leh buat,dia dpt SURPRISE..AMACAM OK TAK?meh tulis kat komen...
Tapi.. ada tapinyer....khas untuk follower ajer.Klu lom jd tp nak komen leh juga, klik dulu la jd follower.Bukan tu ajer..Byk lg peluang tuk dpt hadiah sapa yg jd follower nih tau. ni br nak start buat compatition..promote..promote...

21 comments:

  1. cantik dah..kira ok tu.cma yg kt tgh tu besarkan ckit ltk titik2 mcm org duk buat tuhh.buatlah ngan daun2 sekali mesti cantik.akak yg dh belajar ni tk boleh buat camni.

    ReplyDelete
  2. salam kak azleen,

    zaza ni tak pandai tapi nk cadang, bunga2 tu akak susun bg kelihatan melengkung..bhgn tgh lengkunga tu akak lukis lagi byk bunga, biar nampak tebal sikit..pastu hujung dia baru taruk daun..hehe..tak tahulah akak nampak tak benda yg zaza ckp nih, nk terangkan lebih2 tak reti pulak..hehe (susun mcm bentuk bulan sabit gitu..)tq

    p/s:kalau x menepati kehendak soalan, sori ye kak...

    ReplyDelete
  3. Salam
    Akak suka bunga yg di susun selang seli...maksudnya satu bunga keatas(telentang) satu bunga kebawah(telangkup) dan seterusnya.

    ReplyDelete
  4. dh ada rupa..maybe perbaiki blending dan refine shape every petals.. comma stroke tu dh nampak cantik..

    ReplyDelete
  5. salam..
    sy nie bukan reti nak komen bout FA nieh..tapi nak bg pendapat jg..bg sy jangan banyak sgt kelopak yg kembang tuh...then kat bahagian petals yg kebawah..ltak warna putih lbh sikit..spy nampak lbh idup reflectionnya...tq

    ReplyDelete
  6. Salam Azleen..
    bak kata adlin aman ramli..nak komen puji-pujian ke nak ikhlas punye komen..ini ikhlas punye komen...leen akak rasa ler bunga rose FA leen tu..belum cukup menarik lagi..terutama bhgian tengah tu..baiki lagi spy npk lebih bergulung kelopaknya..jgn marah tau.

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum Azleen..
    ada guna air ke?mcm basah je..kalau tak..OK..sebab memang tak perlu ..blending kaler tu kena rajin sikit.letak kaler putih/minor atas kertas nasi lemak,letak kaler merah tempat lain,calit merak kat bhgn bwh brush,lepas tu blend kaler putih kat tempat kaler tu terus,takyah blend kat tempat kosong ,hasil lagi cantik dan constant,saya dah cuba.bulat tgh tu besarkan sikit.lapis layer2 tu dah OK,nampak selang seli tapi tak yah buat byk sgt lapisan,nampak crowded dan bunga panjang ke bwh pulak.apa2 pun terus practise..dan saya ni pun masih kena practise byk2 lagi..cuma share apa yg tahu je ye..nak cepat pandai,nasihat saya,pergi berguru face to face..dapat sekali dua pun OK buat permulaan,yg penting boleh tgk depan2 mcm mana nak lukis..insyaallah..kalau rajin komen saya punya pulak ye..mana yg rasa kurang..-Affeen-

    ReplyDelete
  8. hello azleen, sy ni x brape pandai nak komen2 cuma nak bgtau bunga 2 bleh x gelapkan lg tghnya utk membezakan lg setiap kelopak..sesetengah kelopak nmpk byk sgt krgkan ckit...

    ReplyDelete
  9. salam,sy ni bukannyer pandai sgt tp dah azleen suruh komen maka dgn berbesar hati nak bg pandangan ler...semua yg azleen uat dah comeltapi kalu digelapkan sikit kelompak bunga tu makin bertambah comel he he

    ReplyDelete
  10. Salam azleen, sy pun tak brp pandai buat FA ni, cuma suke tgk bunga2 yg cantik..bila azleen minta komen, sy bagi yg ikhlas tau...kelopak ros tu rasanya perlu dikurangkan sikit agar tak nampak crowded & warnanya pun kena gelapkn di tgh...dan kelopak ros tu ada yg kureng kembang...ikhlas dari shiemanis

    ReplyDelete
  11. salam azleen, waa rajin praktis.. azleen ader buat sketch dulu x. waah diri sendiri pon pegi berguru skali je..hehe..tp lom praktis2 lg. ikut buku n guru yg mengajar, dia buat bulat dulu guna pensel. pastu baru buat layer2 tu. n lg satu blending kena rajin..hehe. apa pon tabik springg ahh..azleen rajin praktis..saya ader beli buku book of roses by priscilla hauser's kat sini..www.lovevialove.com try search. mcm2 buku craft leh beli kt situ. don wori website malaysia ..hehe..

    ReplyDelete
  12. hii aslm leen,..bagi saya yang memang lemah dari segi lukis ni,memang itu dah cantik dan bisa buat org macam saya ni kagum.tp bagi sifu2 yg lain munkin banyk lagi yg perlu dibaiki...sesama kita bjar dan beroleh ilmu dari rakan2 bloggers yang lain.tp kalau nak suruh saya komen gak antara kuntum2 bunga semua tu bagi saya yg bunga kanan atas sekali tu yang paling cantik..kembang nya elok2 je..tk terlalu kuncup.

    ReplyDelete
  13. akak kurang faham tang bunga2 nih...pada akak nampak cantik but camna buat tu? why atas paper tu? why susunan agak serabut?..ikhlas nih..jgn mare ya sis

    ReplyDelete
  14. salam kak lin,

    x reti komen sgt tapi penah try buat FA kt uma gak..1st time buat x jadi g..kak lin try jgn guna air cz warna x bape nonjol..kelopak bunga 2 dah bertambah baik dr satu bunga ke bunga lain cuma kelopak tu cm nampk kembang x sekata n crowded. Apapun tahniah cz rajin mencuba dan jangan putus asa!!!trskn usaha!!!kak lin Boleh!hhehe

    ReplyDelete
  15. Salam Lin...cuba jgn tak cuba...buat sampai cantik..akakpun tak pandai sgt but practise make perfect..he..he..

    ReplyDelete
  16. huhu nk komen pun rasa x layak cz akak praktis buat roses ni lbih cntik dari sy punya. per2 pun nasihat dari rakan2 yg dah pndai buat FA..dorg ckp, sebaik2nya buat sketch dlu.. bagi kta org2 yg blm profesional ni baik buat sketch dlu, banyak membantu. tuk permulaan rose akak ni dah cntik. cuma, kelopak kena perbaiki lagi biar nampak cntik.

    ReplyDelete
  17. cantik cantik..kalau ada daun lagi cantik cuma kalau boleh gelapkan sikit kot dalam dia bagi nampak berkelopak ..wahhh..akak ni pandai komen tapi buat tak tau..

    ReplyDelete
  18. Salam, Tahniah berani tunjuk, tak de nk komen ape2 sebab dah cantik sangat dan tak qualified..Kak Azi nak tunjuk kat blog pun tak berani, ank2 sedara kata macam bunga teratai ambrata hehehe...

    ReplyDelete
  19. CAntik dah tu kak.. PAndai akk buat.. Belajar dari buku ker dngan guru? peh ngancam lah

    ReplyDelete
  20. Salam...tahniah diucpkan coz good trying.FA yg k.leen wt dah memang cantik.ina nk komen byk2 pun xgheti...just want 2 say..keep trying n b success always..chayok2

    ReplyDelete